2025 m. sausio 6 d. 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje laukia „Eilių ir užkalbėjimų vakaras“, kurio metu į sceną žengs poetas Rimvydas Stankevičius bei dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas.

Domantas Razauskas  – dainų atlikėjas ir kūrėjas, poetas. Per dvidešimt aktyvaus koncertavimo metų jis yra išleidęs ne vieną albumą, koncertavęs daugumoje Lietuvos miestų, muzikines gastroles surengęs įvairiausiuose pasaulio kampeliuose nuo Europos iki JAV. Visi jo akustiniai koncertai skirtingi, kiekvieną kartą Domantas net ir grodamas išskirtinai autorines dainas stengiasi jas atlikti kitaip. Jo kūryboje persipina daugybė žanrų nuo ramių švelnių baladžių iki pikto bliuzo, regio muzikos, tačiau visa ko centre – paslaptingi Domanto tekstai, kuriuos kiekvienas interpretuoja savaip. Juoba kad ir dainų jam netrūksta, jų – jau beveik du šimtai.

 

Savo gimtadienio išvakarėse kartu į sceną žengs ir Rimvydas Stankevičius – poetas, prozininkas, eseistas, žurnalistas. Jo kūryba įvertinta daugybe literatūrinių premijų bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Poezija versta į vokiečių, lenkų, švedų, suomių, anglų ir kitas kalbas, publikuota užsienyje išleistuose almanachuose. Rašo tekstus dainoms, kurias atlieka žinomi šalies bardai Kostas Smoriginas, Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis ir kt. Į lietuviškos poezijos ir literatūros lobyną R. Stankevičius yra įnešęs labai savitą, autentišką braižą. „Mano poezija reflektuoja šiapus ir anapus santykį. Žmogus linkęs tikėti, kad šiuo gyvenimu jo egzistencija nesibaigia, tad kiekvienas mūsų turi slaptą norą praskleisti užuolaidėlę ir išvysti tai, kas nujaučiama, tačiau neregima akimis“, – pasakoja R. Stankevičius.

Kas sieja šiuos menininkus? Atsakymas paprastas – kūryba, improvizacija ir poetiški burtažodžiai. Tad rugsėjo 10-osios vakarą šie talentingi kūrėjai iškalbės, užkalbės ir išdainuos poeziją ypatingoje bažnyčios erdvėje.

————————————————————————————————————————–

Bilietų kaina: 20 Eur, 25 Eur, 30 Eur.

Bilietus platina kakava.lt

Daugiau informacijos: koncertai@bardai.lt; mob. +370 672 23266